Børnehaven

Daglige rutiner

Daglige rutiner er med til at skabe tryghed hos barnet.

Vores dag er i det store og hele tilrettelagt som skrevet nedenfor.

Vi ligger vægt på, at det er rart at blive modtaget i børnehaven og at barn og forældre føler sig imødekommet og velkomne.

Børnene møder efter behov inden for vores åbningstid.

Frem til kl. 7.30 modtages børnene i alrummet, herefter på stuerne.

Morgenmad

Har barnet behov for at spise morgenmad i børnehaven, gøres dette under hyggelige forhold i alrummet i tidsrummet fra kl. 6.30-7.30.

Der serveres havregryn/havregrød, corn flakes eller et surmælkeprodukt med müsli.

Formiddag

Kl. 7.30 er der mødt en medarbejder ind fra hver stue og vi går på stuerne.

Kl. 9.00 vil vi gerne, at alle børn er mødt ind, fordi vi  holder samling, som foregår stuevis inde på hver stue. Under samling vægter vi roen og fordybelsen, og vil derfor ikke forstyrres unødvendig udefra.

Efter samling går børnene gerne i grupper, hvor de laver projekt, leger e.l. Aktiviteterne er planlagt udfra børnehavens fælles mål og udfra stuernes handleplaner.

Middag/madpakker

Børnene spiser sammen på deres stue i tidsrummet kl. 11.00-12.00.

Hver stue har deres rutiner/kultur i forbindelse med middagen. Det være sig vaske hænder, dække bord, dele madpakker ud o.l.

Har barnet i overgang fra vuggestue til børnehave behov for en middagslur er det selvfølgelig muligt efter madpakkespisning.

Eftermiddag

Efter madpakker leger børnene inde/ude.

I løbet af eftermiddagen hentes børnene. Vi tilstræber at sige ordentligt farvel til såvel barn som forældre - fortælle lidt om hvordan dagen er gået. Det er vigtigt, at forældrene siger farvel til en personale, inden de forlader Midgaard igen.