Dagligdagen

Vuggestuen

Der tages individuelle hensyn til specielt de allermindstes sove- og spisetider. For de flestes børns vedkommende er de ved 1-årsalderen parate til at følge den "almindelige" dagsrytme.

Kl. 07:30-08:00 hjælper børnene med at gøre stuen klar.

Kl. 09:00 vil vi gerne, at alle børn er mødt ind. Vi får lidt at spise. Under måltidet får vi en lille snak om, hvem der er mødt, og hvorfor mon de andre er fraværende, om vejret, om hvilken dag det er, og hvad vi skal lave. Ofte fortsætter vi med en "samling" nede på gulvet, hvor vi synger, spiller eller lignende.

Kl. 09:30 starter vi op med planlagte eller spontane aktiviteter. Det kan være projektarbejde, musik, bevægelse, kreativitet osv. Vi når også en tur udenfor hver formiddag - nogle på legepladsen og andre på en lille tur uden for institutionen.

Kl. 11:00 samles vi indenfor på hver stue. Børnene vasker fingre, tager hagesmæk på og sætter sig op til bordet. Imens er et par børn med en voksen ude i køkkenet for at hente rullebordet med maden på. Ventetiden ved bordet, indtil rullebordet ankommer på stuen, bruges til sang, historie eller måske en snak om de oplevelser og erfaringer, som børnene har gjort sig i løbet af formiddagen. De børn, som har hentet rullebordet, er også dem, som deler tallerkener, glas m.m. rundt på bordene. De voksne spiser (smager) med ved bordet som gode rollemodeller.

Efter spisning går, kravler, løftes alle børn på badeværelset for at vaskes lidt i ansigt og hænder. Nogle skal bare have en tør ble på, mens andre skal forsøge sig på det lille toilet eller på potten. Langt de fleste børn sover herefter en middagssøvn i en krybbe, barnevogn eller på en madras. De børn, som ikke sover, hjælper med at rydde op efter middagen, leger eller slapper af. De børn, som snart skal starte i børnehaven, kan også komme på besøg på den store legeplads.

Kl. 14:00 er mange børn kommet op fra middagssøvnen. Vi spiser eftermiddagsmad, hygger, er på badeværelset og leger på stuen, i alrummet eller på legepladsen.

Kl. 16:00 samles alle "stuerne" i alrummet eller på legepladsen.

Børnehaven

Daglige rutiner er med til at skabe tryghed hos barnet. Vi ligger vægt på, at det er rart at blive modtaget i børnehaven, og at barn og forældre føler sig imødekommet og velkomne. Frem til kl. 07:30 modtages børnene i alrummet, herefter på stuerne.

Morgenmad

Har barnet behov for at spise morgenmad i børnehaven, gøres dette under hyggelige forhold i alrummet i tidsrummet fra kl. 06:30-07:30.

Der serveres havregryn/havregrød, corn flakes eller et surmælkeprodukt med müsli.

Formiddag

Kl. 07:30 er der mødt en medarbejder ind fra hver stue, og vi går på stuerne.

Kl. 09:00 vil vi gerne, at alle børn er mødt ind, fordi vi holder samling, som foregår stuevis inde på hver stue. Under samlingen vægter vi roen og fordybelsen og vil derfor ikke forstyrres unødvendigt udefra. Efter samling går børnene gerne i grupper, hvor de laver projekt, leger eller lignende.

Middag/madpakker

Børnene spiser sammen på deres stue fra kl. 11:00-12:00. Hver stue har deres rutiner i forbindelse med middagen; det være sig vaske hænder, dække bord, dele madpakker ud og lignende.

Har barnet i overgang fra vuggestue til børnehave behov for en middagslur, er det selvfølgelig muligt efter madpakkespisning.

Eftermiddag

Efter middagsmaden leger børnene inde eller ude.

I løbet af eftermiddagen hentes børnene. Vi tilstræber at sige ordentligt farvel til både børn og forældre og fortælle lidt, om hvordan dagen er gået. Det er vigtigt, at forældrene siger farvel til en personale, inden de forlader Midgaard igen.