Fysiske rammer

Rummene er i stadig forandring med udgangspunkt i børnenes interesser, behov og alder. Her nyder børnehavegrupper specielt gavn af den aldersopdeling, som vi har valgt på de 3 stuer.

I børnehaven bliver stuerne benyttet til forskellige kreative aktiviteter, som kan blive stående dag for dag. Dette er muligt, fordi en del af børnehavebørnene spiser i alrummet. 

I år 2002 byggede vi et atelier, som er en central del af fællesrummet. Her kan du se børnenes kreative arbejder udstillet i glasmontre.

Vores ateliér er en central del af vores alrum. Herinde er der mulighed for at fordybe sig i forskellige materialers muligheder.

Rummet bruges til en lille gruppe børn med en voksen på sidelinjen.

ReMida materialer

I vores Ateliér har vi mange ReMida materialer.

ReMida materialer er udvalgte overskudsmaterialer og fejlproduktioner fra forskellige fabrikker, butikker o.l., som vi kan anvende.

Vi har valgt disse materialer, fordi vi har gjort os mange positive erfaringer om, hvordan materialerne påvirker og udvikler børnenes evne til at bruge hånd og hoved i samspil. Vi ser, hvordan materialerne sætter mange nye og anderledes overvejelser i gang hos børnene. Det er materialer som kan forandres og anvendes på mange forskellige måder fremfor færdig produceret legetøj.

Læs mere om ReMida her

Legeplads

Legepladsmiljøet er lige så stor en del af Midgaard som inde miljøet. Først og fremmest har det været vores intention at ”hente naturen ind” på legepladsen, og derfor har vi valgt at indrette den af naturens materialer. Vi har en dejlig legeplads, som er i stadig forandring – og som aldrig bliver erklæret færdig. Børn og voksne vil altid kunne præge udviklingen af den.

I 2009 renoverede vi legepladsen. Vi købte et klatretårn og trækar til vandleg.

I 2010 renoverede vi fodboldbanen og vuggestuen fik en rutsjebane.