Traditioner

Februar: Til fastelavn slår vi ”Katten af tønden”, og vi får fastelavnsboller. Børnene er udklædte hjemmefra, og fantasien sætter aldrig grænser.

Maj/juni måned afholder forældrene sommerfest.

Juni laver hvert barn deres egen sommerferiemindeæske, som det får med hjem i sommerferien.

September tager de børn der skal i skole på koloni. På kolonien har vi skattejagt og natløb. Vi er længe oppe om aftenen, og der er fællessang ved lejrbålet. Alt kan ske – og børnene er vilde med det.

Omkring 1. december afholdes der julefest i Midgaard. Måske kommer julemanden på besøg – hvem véd? Helt sikkert er det at vi mødes over et glas gløgg og æbleskiver – og så er der godter og lidt sundt til børnene og deres søskende.

Torsdag og fredag i den første uge i december inviteres børnenes bedsteforældre til julehygge i Midgaard. Stuerne omdannes til værksteder, hvor der er mulighed for at vokse æbler, lave juledekorationer, klippe julepynt, komme i julebio eller læse juleeventyr for børnene. Det er 2 gode dage hvor bedsteforældrene kan se barnebarnets institution. Der er også kaffe og kage. – Det er virkelig julehygge.

Tæt på juleferien inviterer personalet børnene til julefrokost. Vi dækker fine juleborde, og vi synger kendte julesange inden vi kaster os over den lækre julemenu. Alle har festtøj på denne dag, og nissehuen er også med.