Traditioner

Til fastelavn slår vi ”Katten af tønden” og får fastelavnsboller. Børnene kommer udklædte hjemmefra, og kun fantasien sætter grænser.

I maj eller juni måned holder forældrene sommerfest.

I juni laver hvert barn sin egen sommerferiemindeæske, som det får med hjem i sommerferien.

I september tager de børn, der skal i skole, på koloni. På kolonien har vi skattejagt og natløb. Vi er længe oppe om aftenen, og der er fællessang ved lejrbålet. Alt kan ske, og børnene er vilde med det.

Omkring 1. december holdes der julefest i Midgaard. Måske kommer julemanden på besøg – hvem ved? Helt sikkert er det, at vi mødes over et glas gløgg og æbleskiver, og så er der godter og lidt sundt til børnene og deres søskende.

Torsdag og fredag i den første uge i december inviteres børnenes bedsteforældre til julehygge i Midgaard. Stuerne omdannes til værksteder, hvor der er mulighed for at vokse æbler, lave juledekorationer, klippe julepynt, komme i julebio eller læse juleeventyr for børnene. Det er to gode dage, hvor bedsteforældrene kan se deres børnebørns institution. Der er også kaffe og kage – det er virkelig julehygge.

Tæt på juleferien inviterer personalet børnene til julefrokost. Vi dækker fine juleborde, og vi synger kendte julesange, inden vi kaster os over den lækre julemenu. Alle har festtøj på denne dag, og nissehuen er også med.