Traditioner

Til fastelavn slår vi ”Katten af tønden” og får fastelavnsboller. Børnene kommer udklædte hjemmefra, og kun fantasien sætter grænser.

I maj/ juni måned inviterer vi til bedsteforældre-plantedag hvor vores legeplads pyntes fint op med blomster og planter børnene efterfølgende hjælper med at passe og pleje

I maj/ juni måned holder forældrene en dejlig sommerfest med forskellige aktiviteter og fællesspisning.

I juni laver hvert barn sin egen sommerferiemindeæske eller på anden vis forbereder at vi skal arbejde med sommerferieminder efter sommerferien. 

I august/ september tager de børn, der skal i skole, på koloni. Kolonien foregår på Fjordcentret i Voer med sejltur på fjorden, fisketur i Vaders o.m.a. Vi er længe oppe om aftenen, og der er fællessang ved lejrbålet. Alt kan ske, og børnene er vilde med det. Kolonien afrundes med forældrekaffe på Fjordcentret.

Den sidste fredag i oktober holder forældrerådet Halloween med udklædning (valgfrit), græskarudskæring og fællesspisning.

Omkring 1. december holdes der julefest i Midgaard. Måske kommer julemanden på besøg – hvem ved? Helt sikkert er det, at vi mødes over et glas gløgg og æbleskiver, og så er der godter og lidt sundt til børnene og deres søskende.

Torsdag og fredag i den første uge i december inviteres børnenes bedsteforældre til julehygge i Midgaard. Stuerne omdannes til værksteder, hvor der er mulighed for at vokse æbler, lave juledekorationer, klippe julepynt, komme i julebio eller læse juleeventyr for børnene. Det er to gode dage, hvor bedsteforældrene kan se deres børnebørns institution. Der er også kaffe og kage – det er virkelig julehygge.

Tæt på juleferien inviterer personalet børnene til julefrokost. Vi dækker fine juleborde, og vi synger kendte julesange, inden vi kaster os over den lækre julemenu. Alle har festtøj på denne dag, og nissehuen er også med.