Vuggestuen

Dagsforløb i vuggestuen

Der tages individuelle hensyn til specielt de allermindstes sove- og spisetider. For de flestes børns vedkommende er de ved 1-års alderen parate til at følge den "almindelige" dagsrytme, som nogenlunde er følgende:

Kl. 7.30-8.00 hjælper børnene med at gøre stuen klar.

Kl. 9.00 vil vi gerne, at alle børn er mødt ind. Vi får lidt at spise. Under "måltidet" får vi en lille snak om, hvem der er mødt, og hvorfor mon de andre er fraværende - om vejret - om hvilken dag det er - hvad vi skal lave - ofte fortsætter vi med en "samling" nede på gulvet, hvor vi synger, spiller e.l.

Kl. 9.30 starter vi op med planlagte eller spontane aktiviteter. Det kan være projektarbejde, musik, bevægelse, kreativitet ect. Vi når også en tur udenfor hver formiddag, nogle på legepladsen, andre på en lille tur udenfor institutionen.

Kl. 11.00 samles vi indenfor på hver stue. Børnene vasker fingre, tager hagesmæk og sætter sig op til bordet (3 borde). Imens er 1- 2 børn med en voksen ude i køkkenet for at hente rullebordet med maden på. Ventetiden ved bordet, indtil rullebordet ankommer på stuen, bruges til sang, historie eller måske en snak om de oplevelser og erfaringer, som børnene har gjort sig i løbet af formiddagen.

De børn, som har hentet rullebord, er også dem, som deler tallerkner, glas m.m. rundt på bordene. De voksne spiser (smager) med ved bordet, som gode rollemodeller.
Efter spisning går, kravler, løftes alle børn  på badeværelset for at vaskes lidt i ansigt og hænder. Nogle skal bare have en tør ble på, andre skal forsøge sig på det lille toilet eller på potten. Langt de fleste børn sover herefter en middagssøvn i krybbe, barnevogn eller på en madras. De børn, som ikke sover hjælper med at rydde op efter middagen , leger eller slapper af. De børn, som snart skal starte i børnehaven kan også få muligheden for at komme på besøg på den store legeplads.

Kl. 14.00 er mange børn kommet op fra middagssøvnen. Vi spiser eftermiddagsmad, hygger, er på badeværelset, leger på stuen, i alrummet eller på legepladsen.

Kl. 16.00 samles alle "stuerne" i alrummet eller på legepladsen. Nu er der ialt tre voksne tilbage i hele institutionen indtil kl. 16.30, hvorefter der kun er to personale indtil kl. 17.00.