Læringsrum

Børnehuset er bygget i flere etaper. 1. del stod færdig 1. januar 1991, til 20 børn, allerede året efter blev der doblet op til 40 børn.  Et par år senere blev en bus og dermed en udegruppe tilknyttet. Sidste etape vores vuggestue stod klar 1. januar 2011. Så i dag fremstå institutionen som en samlet enhed, centrum er vores fællesrum, hvor vi starter hver morgen med morgenmad. Ud fra fællesrummet kan man komme til de andre grupperum, med hver deres indgang, garderobe og toiletter.

Vi fordeler os så vidt muligt i hele huset, så børnene kan lege og lave aktiviteter i mindre læringsgrupper.

Vi har en stor kuperet legeplads beliggende rundt om institutionen, hvor der er rig mulighed for at gemme sig i et hjørne af "skoven", spille fodbold, gynge, ruche eller køre gokarts, eller hvad man nu har lyst til. Vi benytter legepladsen hver dag.

Vi tager ofte på tur, enten med bussen eller ud i nærområdet, hvor der er skov, natursti, fodboldbaner, bålhytte og meget andet

Vores ældste børn (Røddergruppen) er en udegruppe, der 3-4 gange om ugen kører ud i naturen i vores bus. Gruppen benyttet de mange natur og kulturtilbud der findes i vores kommune, de besøger forældre-arbejdspladser, biblioteker, museer mm. Gruppen har et udvidet samarbejde med de ældste børn og voksne i Børnehuset Grøftekanten, Gjerlev. Både Gjerlev og Ø.Tørslev tilhører Grønhøj skoledistrikt, så de fleste af børnene skal fortsætte i skole sammen.